Snusbok för dig som älskar snus!

september 28, 2017
Gotlandssnus AB

“Svenskt snus har en ny storhetstid. Det var hundra år sedan senast. Något har hänt med vårt världsunika, svenska snus. Något mycket större än att bara konsumtionen har ökat. För dagens snusare har kunskap blivit viktigare och man väljer, liksom med t ex drycker, alltmer sitt snus efter tillfälle. Snuset är på väg att ta plats som en självklar del av gastronomiupplevelsen”.

Snus! är en nyutgiven snusbok ur ett mer renodlat konnässörsperspektiv. Den ger dig en djupdykning i ämnet snus. Hur det görs, vem som gör det och vilka faktorer som styr resultatet. Du kan läsa om snusets historia, myter, framgång och motgång. Boken är skriven av Mats Jonson som är sommelier, vinskribent, författare och uppskattad guide och provningsledare på Snus- och Tändsticksmuseum.

I boken lär Mats ut hur du provar snus och vad du bör tänka på. I ett av avsnitten presenterar han dessutom olika tillverkare och betygsätter deras snussorter. Gotlandssnus finns med som en av snusfabrikanterna och sju av våra sorter har recenserats. Boken är en riktig bladvändare, perfekt för dig som älskar snus eller som present till någon med stort snusintresse! Bra jobbat Mats!

Titel: Snus! Historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
Författare: Mats Jonson
Publicering: 2017-09
Antal sidor: 128 st
Betyg: 4 av 5 stjärnor

Köp boken här