Nya jobb på Gotland – Swedish Match flyttar produktion

oktober 18, 2019
Gotlandssnus AB

I dag offentliggörs att Swedish Match förvärvar de byggnader Gotlandssnus i dag hyr av Klosterfastighet Gotland AB på gamla sockerbruket i Roma. Den nya fastigheten utökas i mark samt med ytterligare byggnader i syfte att modernisera och kunna utöka produktionen på Gotland. Det här innebär också att Swedish Match förlägger viss produktion till Gotland för en av bolagets helvita snusprodukter. Under 2019 har dessa satsningar resulterat i tio arbetstillfällen på Gotlandssnus, och under 2020 beräknas ytterligare tio nyanställningar behövas.

Det Swedish Match nu gör är ett första steg för att förverkliga vårt långsiktiga mål, att bli Gotlands största industriföretag. Swedish Match investering är också det första konkreta resultatet av deras förvärv av Gotlandssnus, och nu visar de att de verkligen vill satsa på Gotland. Det är jag glad för, och ser fram emot ett spännande 2020 där vi både kan öka produktionen och nyanställa, säger Henrik Jakobsson, VD på Gotlandssnus.

I samband med fastighetsförvärvet påbörjas ett arbete med att konvertera till miljövänlig uppvärmning, utöka produktionsytor, skapa nya infarter med mera. Detta arbete kommer att pågå under våren 2020.

Nu tar vi nästa steg i att integrera Gotlandssnus i Swedish Match, och vi gör det genom att expandera produktionen på Gotland och skapa jobb. Samtidigt som Gotlandssnus behåller sin varumärkesportfölj adderar vi nu också tillverkning av Swedish Match-produkter. Det skapar flexibilitet för oss, och det känns extra kul att göra det då vi visar att vi menar allvar med att satsa på Gotland, säger Joakim Tilly, Europachef på Swedish Match.

 

Kontaktperson:
Håkan Solberg
Marknadschef
Tel: 070 665 65 68

Ladda ned pressmeddelandet här