Gotlandssnus nya investering!

juni 5, 2018
Gotlandssnus AB

Den gotländska snustillverkaren Gotlandssnus har under de senaste åren haft en stadig tillväxtkurva. Nu investerar företaget i en ny whitemaskin i produktionen, ett steg i att få ut fler intressanta produkttyper.

Det är i mitten av juni som den nyinköpta maskinen väntas anlända till fabriken i Roma på Gotland. Anledningen till att företaget har investerat i en whitemaskin är att vita produkter i olika former blir allt mer populära på marknaden och att efterfrågan på Gotlandssnus produkter har ökat.

– Vi har några vita produkter idag som har låg fukt, och med hjälp av den nya maskinen har vi möjlighet att variera oss med fler varianter i olika fukthalter, säger Niclas Johansson, produktionschef på Gotlandssnus.

Gotlandssnus kommer också i samband med den nya whitemaskinen att införskaffa en helt ny förpacknings- och produktmärkningslina vilket medför en stor kapacitetsökning för hela tillverkningen.


– Det är en intressant och utmanande teknik som ger oss nya möjligheter att bredda vår tillverkning. Den kommer också bidra med en kapacitetsökning som gör att vi kan fortsätta erbjuda våra kunder korta ledtider tills produkterna finns i butik, avslutar Niclas Johansson.

Whitemaskinen planeras vara i drift under sensommaren och tanken är att vissa utvalda produkter skall finnas tillgängliga på marknaden vid årsskiftet.