Åreprillan- ett nytt samarbete!

mars 27, 2018
Gotlandssnus AB

En av de stora snusnyheterna 2018 är Åreprillan som har tagits fram genom ett samarbete mellan Gotlandssnus och några snusintresserade entreprenörer i Åre. Åreprillan finns än så länge i två olika varianter: Original och IPA.

När frågan ställdes från dessa snusintresserade entreprenörer i Åre om vi skulle göra något tillsammans kände vi direkt att det skulle bli en spännande utmaning. Gotland och Jämtland har alltid haft en speciell relation som turistmål med säsongsturism, naturupplevelser, restauranger och gastronomi i fokus, säger Lars Hansson, försäljningschef på Gotlandssnus.

En av entreprenörerna i Åre berättar vidare om samarbetet:

Vi var några personer som ville ha ett eget snus från Åre och då kontaktade vi Gotlandssnus som är erkända i branschen för att vara smaksäkra samt att de arbetar med premiumprodukter inom snus, säger Mattias Gemborg från Åre. Efter ett gediget arbete tillsammans hittade vi rätt smakkombinationer som vi kände att vi kunde applicera till Åre. Vi hade också en klar bild av att försäljningskanalerna skulle vara snusbutiker i Jämtland samt online via snusbolaget.se, avslutar Mattias som varit med och tagit fram Åreprillan.

Åreprillan kommer till en början att släppas i två olika smaker med inspiration från Åreskutan med omnejd.

Det har varit ett intressant och stundvis utmanande arbete att få fram smaker med inspiration från Åreskutan och den jämtländska naturen. Jag tycker att slutprodukterna blev riktigt bra och vi är väldigt stolta över att kunna lansera två helt nya smakupplevelser under Åreprillan; Åreprillan Original med smak av granskott och björksav samt Åreprillan Ipa med smak av humle och älgört, avslutar Lars Hansson på Gotlandssnus.

Åreprillan kommer enbart att säljas i Jämtlands län samt på snusbolaget.se från och med den 27 mars.